Orange crush
Ca un imbold de energie adaugat colectiilor, purtat in siluete lejere si aerisite, oranjul – o delicata nuanta piersica, un chihlimbariu transparent, o nuanta incandescenta ca apusul de soare sau una picanta ca sofranul – a transformat podiumurile in livezi de portocali.
Greu acceptat in garderobe si totusi remarcabil de versatil, portocaliul este o declaratie de indrazneala. Il poti purta cu alte nuante calde – auriu, ca la Three as Four, ciocolatiu ca la Reyes sau chiar un albastru verzui cald ca la Verrier.
Luella, Diane von Furstenberg, Isaac Mizrahi si Richard Nicoll il alatura rozului aprins, Chris Benz si Behnaz Sarafpour merg pe o varianta neutra asortandu-l cu nisipiu si grejuri, in timp de Dries van Noten il foloseste in monoblocuri de culoare.
Apare in imprimeuri florale sau grafice la Jenny Packham, Basso & Brooke, Erdem, Oscar de la Renta si Anna Sui, dar adevarata energie si splendoare a culorii este subliniata de frumusetea paisley-ului de la Etro.
A word of advice: Nu toata lumea poate purta portocaliu si nici macar cele carora le sta bine, nu pot imbraca orice nuanta. La fel ca si galbenul, oranjul pune in valoare tenurile calde, aurii sau maslinii. Nuantele stinse, de ruginiu, sau cele derivate din roz (somon sau corai) sunt cateva variante, iar celor cu pielea foarte alba le vor sta mai bine nuantele medii si cele foarte deschise (portocaliu piersica sau dovleac).
Daca ai un ten rece sau o culoare de par similara (blond cenusiu, rosu rodie, negru albastrui), evita sa porti oranjul in jumatatea superioara a corpului. Pastreaza-l pentru accesorii: incaltaminte, o curea, un costum de baie sau o geanta.
fotografii: Style.com
Citeste si:
Comentarii despre acest post