Fara termeni de comparatie (II)
Vineri va recomandam sa incepeti acest exercitiu. Cum v-ati descurcat? Ati inteles ce fel de „rame” preferati? Dupa ce am scris postul, mi-am dat seama ca respectiva comparatie, cu ramele, este poate mai aproape de adevar decat credeam – sau credeti… Ramele nu sunt si ele un „cadru de referinta”? 🙂
Daca ati terminat prima parte a exercitiului, haideti sa trecem la pasul 2.
1. Scrieti o lista de cel putin 10 cuvinte, care reflecta cum v-ar placea sa fiti descris de cei apropiati. Cuvintele trebuie sa se refere la voi, ca persoane (personalitate, caracter, temperament): prietenoasa, eleganta, creativa, avangardista, indrazneata, feminina, baietoasa, calma, cu picioarele pe pamant, activa, calda, amuzanta, optimista, originala, discreta, organizata, cosmopolita, exotica, senzuala, copilaroasa…
2.Uitati-va la lista lucrurilor care va plac si a celor care va displac. Cele din prima categorie, cele care va plac, rezoneaza in vreun fel cu lista cuvintelor de la pasul 1 de astazi? De exemplu: „imi plac lucrurile in care ma simt comod” si „cu picioarele pe pamant” merg mana in mana. La fel „iubesc culorile puternice” si „dinamica”. Unde vedeti legaturi, subliniati-le sau notati-le pe o alta coala de hartie.
3. Scoateti din dulap 4 sau 5 dintre hainele voastre preferate. Notati cateva din motivele pentru care le-ati ales si le purtati des – culoarea, forma, tesatura samd. Apoi scrieti cum va fac sa va simtiti si cum credeti ca aratati cand le purtati: eleganta, diferita, mai inalta, mai supla, mai sexy. Observati vreun motiv care se repeta? De exemplu, sunt toate aceste haine feminine? Sau au toate niste detalii care le fac deosebite? Sunt versatile – le puteti purta si la o tinuta de zi, si la una de seara? Sau le puteti combina in foarte multe altfel de tinute? Daca reusiti sa descoperiti acel „ceva” care se repeta, inseamna ca sunteti pe drumul cel bun. Veti putea repeta aceeasi formula si veti putea observa aceleasi detalii, cand va alegeti o haina data viitoare.
4. Acum este momentul sa treceti prin imaginile culese in zilele trecute. Incercati sa le descrieti folosind cuvintele folosite la pasul 1 de astazi. Cum se leaga de lista de lucrurile care va plac sau va displac, facuta zilele trecute? Regasiti in vreuna dintre imagini aceleasi detalii pe care le-ati subliniat la pasul 3 de azi (motivele pentru care ati ales anumite haine sau pentru care iubiti anumite piese vestimentare)? Daca observati o diferenta majora intre ceea ce „credeti” ca va place (imaginile cu haine) si ceea ce va place „in realitate” (hainele din dulap), oferiti-va un moment de gandire; care credeti ca este diferenta?Poate va place stilul, dar nu se potriveste cu stilul vostru de viata? E ok, asta inseamna ca le puteti admira imbracate de alte persoane, dar ar fi bine sa nu le cumparati niciodata pentru ca nu le veti purta.
5. In final, selectati imaginile cu imbracaminte care va plac cu adevarat. Legati-le de cuvintele de la pasul 1, cele care va descriu pe voi. Reusiti sa le descrieti, folosind aceleasi cuvinte? Puneti-va mintea la contributie 🙂
De exemplu, imaginea din stanga poate fi descrisa cu: comoda, boema, naturala, feminina, tinereasca, relaxata. Daca asa ati vrea sa fiti percepute, va puteti imbraca asa. In schimb, daca ati vrea ca stilul vostru sa spuna eleganta, dinamica, ingrijita, sofisticata, ar trebui sa alegeti cea de-a doua fotografie.
Observati diferentele dintre cele doua „rame”? Scopul exercitiului nu a fost sa va ofere o eticheta sau o definitie a stilului propriu, ci sa va ajuta sa va intelegeti „cadrul de referinta” al felului in care va alegeti imbracamintea.
La ce concluzii ati ajuns dupa exercitiu, printesele mele? va astept comentariile.
Promit ca il fac, numa ca trebuie sa fiu acasa, sa ma gandesc, sa ma uit prin dulap… 😀 Sa vad ce iese, daca e prea mare analiza, iti scriu mail 😀
eu am tras concluzia dupa ce am citit ce ai scris tu ca am in garderoba preponderent articole mai de iesit in oras, fancy, majoritatea topuri si rochii, toate diferite, cu ceva aplicatii, tesaturi aparte(matase, catifea, brocart, sifon), si tendinta e in continuare sa imi cumpar haine tot asa. mai am muuulte cardiganuri si dresuri dintre cele mai diverse, plicuri de toate dimensiunile si pantofi care acopera o paleta laaarga de culori, ori cu toc, ori balerini, ceva de mijloc nu. e ciudat, pentru ca acum cativa ani gaseai la mine in dulap numai tricouri, blugi si adidasi. cred ca se mai schimba omul, dar ma intreb daca e normala schimbarea asta, tu ce zici?
eu te urmaresc de ceva vreme, studiez de pe unde pot stilul vestimentar pentru ca vreau sa fac o cariera ca si consilier de stil .Imi place ce faci si as vrea sa stiu daca in Romania as putea sa fac un curs pentru consiliere stil si poate colaboram, in Cluj poate inca nu ai pe cineva.