Lectura de sambata dimineata
Stiu ca toata lumea a scris despre cea mai bine imbracata actrita, cine ce a purtat la Globes si la SAG samd. Va spun cu toata sinceritatea, nu inteleg. De ce orice fel de eveniment artistic trebuie redus la fateta de „moda”? Sigur ca inteleg motivele, dar pe de alta parte, chiar oamenii nu pot vedea dincolo de infatisare, nu pot vedea substanta? Chiar are importanta ca Sofia Loren a purtat de doua ori aceeasi rochie neagra? Sau ca Mo’Nique nu se epilase pe picioare? Ermm… in asta sta valoarea lor ca actrite?Nu sunt indignata or anything, dar am inceput sa ma plictisesc de content superficial si de doi lei.
Anyway, eu am preferat sa obliterez total din zona mea de interes acest tip de articole. In schimb, am vazut aproape toate filmele: Nine (spectaculos), Precious (emotionant), Up in the air (cool), Blind Side (genial), Julie & Julia (amuzant), It’s complicated (dezamagitor), The Lovely Bones (penibil), Sherlock Holmes (ma abtin)…Ā Zilele astea mi-am propus sa vad The Young Victoria, The Last Station, A Single Man, Up si Das Weisse Band.
Astept sa inceapa si saptamanile modei, sa vedem si alte manifestari de superficialitate, de creativitate „lipsa”, de pseudo-stiri si tot tacamul cu care ne-am obisnuit. Pana atunci, din cauza vremii de afara, as dormi intr-un pat pufos…
Ā
Cat despre citit online…
Random questions for … Tavi Gevinson – personal, eu cred ca avem in fata un caz de vedeta creata artificial, ca un balon frumos de sapun: acum e rasfatata catorva designeri, interviuri in revistede moda, locuri in primul rand la spectacole de moda, fotografii cu Galliano etc; peste 1 an, toata lumea se va fi plictisit de saraca fetita cu ochelari. Anyway, interviu cu ea pe The Fashion Informer.
Fluff flies as fashion writers pick a fight with bloggers – articolul care a dat nastere unui val de dezbateri pro si contra lui Tavi (vezi mai sus š ) si altor bloggeri. Interesting… In The Independent.
A veritable vision in 5-inch heels – NY Times scrie despre Lloraine Neithard, „a full-time psychic and part-time shoe guru,”care ii invata pe altii cum sa construiasca pantofi.
Custom-made is spreading far beyond Savile Row -nu doar camasile si costumele barbatesti se fac la comanda, sur mesure. NY Times scrie despre pantofi sport, parfumuri, ceasuri si chiar skateboard-uri.
Which stars sell fashion? – pentru ca tot vorbeam la inceput despre Globes et al., se pare ca una din intrebarile cele mai presante in industria modei este „ce vedeta va fi cea mai credibila/ atragatoare/ interesanta pentru a indemna consumatoarele sa cumpere rochiile de pe covorul rosu?” Wall Street Journal despre puterea celebritatii convertita in volum de vanzari.
How to marry fame and fashion – un articol foarte cool, in Times UK, despre distinctia dintre a fi si a merita sa fii creativ in industria modei.
The trials of a former wonder boy – Zac Posen este designerul wunderkind „who went too far, too fast, his sequins falling to the floor like the feathers of Icarus”. Tot in NY Times.
W hotels to name a „fashion director” – in reteaua hotelurilor de lux Starwood, W creeaza un nou job pentru Amanda Ross. Foarte cool idee, zic eu. In Wall Street Journal.
Kate Moss: bags of style – un interviu cu Kate in NY Times, in urma colaborarii ei cu Longchamps. Nu e o smecherie de marketing, zic cei de-acolo, iar ea spune cateva cuvinte despre cum ar dori sa isi puna semnatura si pe niste bijuterii.
TV’s baddest boss is back -un interviu cu Kelly Cutrone, despre ce inseamna reality TV, despre noua ei carte si despre industria modei, pe CNN Entertainment.
The key catwalk pieces of 2010 – in Times UK, o lista a catorva piese-cheie (camasi din denim, pantaloni scurti din piele, pantaloni de training de lux). Eu nu mi le trec pe lista de cumparaturi, but that’s just me…
Eu vad lucurile de la inceputul articolului tau asa: e normal sa existe analiza vestimentara si de aspect al protagonistilor unei astfel de ceremonii atata timp cat ceremonia insasi este un eveniment de inalta tinuta, care presupune o oarecare eticheta/cod vestimentar ce trebuie respectat. De altfel, daca nu ar fi asa, premiile/ceremoniile ar fi un eveniment cu circuit inchis, si s-ar anunta castigatorii aidoma momentului in care se anunta nominalizatii la Oscar, adica sec si fara nimic flamboaiant.
Iar in acest context, chiar daca Mo’Nique nu era Mo’Nique, neepilarea e oarecum strange in ziua de azi, chiar ma gandeam cum ar fi sa ai pe cineva care sa iti ceara consiliere vestimetara si sa fie in aceeasi ipostaza. Parca nu se pupa cele doua, in viziunea mea.
Pe de alta parte, iti dau dreptate cand spui ca nu in asta consta valoarea lor ca actrite, dar asta e, din pacate, lumea in care traim, o lume in care daca esti in spotlight (si nu numai) esti disecat la maxim.
DressAddict, si mie mi se pare natural ca actritele sa apara imbracate de gala, ca este un eveniment mediatizat samd, chiar daca nu e black tie. Dar de aici, pana a avea mai multe (cantitativ!) articole online despre rochiile purtate decat recenzii despre filmele lor, mi se pare aberant.
Cat despre faza cu Mo’Nique, si mie mi s-ar fi parut de bun simt sa se epileze ca deh, te pregatesti pentru o seara speciala si nu o faci doar de „ochii soacrei” š Dar pun pariu ca vor aparea articole despre o inventata noua tendinta in beauty: „noile feministe: cele care refuza sa se epileze”, si sunt convinsa ca ceva timp de acum incolo, cand va fi intervievata, actrita va fi intrebata daca in ziua respectiva e epilata sau nu š
MoāNique a vrut sa transmita o idee despre cum arata o femeie de culoare fara artificii, adica de la mama ei. Profund…. Dar nu stiu daca locul ales a fost la fel de …
Imi pare rau ca nu am apucat sa vad toate filmele nominalizate, nu ii cunosc munca acestei MoāNique, insa acum stiu cu siguranta āde unde s-o iauā.
Ruxandra, cred ca vei fi impresionata de povestea din „Precious”, iar cele doua actrite, Gabourey Sidibe si Mo’Nique sunt extraordinare. In film apare si Mariah Carey, fara machiaj, prost vopsita, cu riduri dar suprinzator de empatica si sensibila. Cred ca iti va placea filmul š
Tavi scrie bine (intr-atat de bine incat am dubii uneori daca-s gandurile unei fetite de 13 ani sau ale unuia dintre parinti), dar ineditul ei e mult prea exploatat. Dar poate sunt eu prea rautacioasa si ar trebui sa sustin dezvoltarea unui tanar talent?! š
PS: cred ca o sa-ti placa UP. Ne-am propus si noi sa vedem toate filmele nominalizate, dar timpul liber e o notiune foarte abstracta, se pare š
PS: totusi, nu cred ca editorul de la Grazia isi permitea sa posteze fotografia de la dior, cu palaria lui tavi, daca in locul lui tavi era, de exemplu, andre leon talley sau carine sau whatether…
Si in legatura cu filmele, am vazut si mi-au placut „An Education”, „Julie & Julia”, „The Messenger” si „Up in the Air”. Am mai vazut si nu prea mi-a placut „It’s complicated”. Vreau sa vad „Precious”, chiar am inteles ca e un film destul de profund, cu un mesaj la care te gandesti mult dupa ce l-ai vizionat. Sunt curioasa daca e asa