Blocuri de culoare

Pentru cele dintre voi care poarta mult negru – si fiti sincere, cele mai multe dulapuri sunt deprimate de cat de mohorate sunt hainele din ele! -, culorile intense, incandescente si purtate in cantitati mari sunt o propunere aproape indecenta.

 colors4.JPG

Pe langa faptul ca in  mod curent femeile poarta doar 20% din garderoba in 80% din timpul lor (ceea ce inseamna un set relativ limitat de imbracaminte si, implicit, o gama redusa de culori), foarte multe femei poarta cam aceleasi nuante tot timpul. Pentru unele este vorba de griuri, pentru altele bejuri si marouri, pentru cele mai curajoase – si rarissime – roz din cap pana-n picioare. Va garantez insa ca in garderoba fiecareia dintre voi exista culori pe care nu v-ati gandit sa le alaturati: albastrul cerneala cu ocru, rozul fuchsia cu rosu pur, oranj cu violet, turcoaz cu verde smarald…

Este suficient ca, dupa ce afli care sunt culorile care ti se potrivesc si care sunt regulile in functie de care poti combina culori, sa iti re-evaluezi garderoba si sa experimentezi noi scheme cromatice.

Daca vederea rastelurilor pline de turcoaz, portocaliu intens, albastru cobalt si roz ciclam iti dau palpitatii (unde au ascuns negrul? unde sunt bejurile??), nu intra in panica. Poti face compromisuri, in care anumite nuante inchise le alaturi anumitor culorilor intens pigmentate. Esarfe, genti, coliere, curele, dresuri, incaltamintea colorata sunt cateva din exemplele simple prin care o pata de culoare poate transforma o tinuta sumbra.  Dar inainte de a copia ce vezi in vitrine sau pe rafturi, verifica daca nuantele respective chiar ti se potrivesc, daca te „sterg” sau daca te „domina”.

Astfel de combinatii cromatice – color blocking – creaza puternice iluzii optice, care iti vor modifica linia exterioara a siluetei, nu doar luminozitatea tenului si intensitatea culorii ochilor.  Alege nuante apropiate ca luminozitate daca doresti sa subliniezi verticalitatea si supletea corpului, dar gandeste in termeni de temperatura a culorilor (cald/ rece,  foc/ acvatic, rosu, oranj/ albastru, turcoaz) pentru efecte armonioase.

 colors6.JPG

Paletele de culori care se potrivesc fiecareia in functie de pigmentatie, cum poti pastra in garderoba culorile care nu te avantajeaza, regulile de combinare a culorilor, efectele optice create de culori, cum si unde folosesti un punct focal in functie de silueta  sunt cateva dintre temele pe care le ating la cursul de stil din aprilie. In cazul in care nu te-ai inscris inca sau inca nu esti convinsa, am o noua invitatie pentru tine: daca, atunci cand te inscrii, mai convingi inca 2 prietene sa participe, tu primesti cursul cu 50% discount. (in felul asta, dupa curs ai buget pentru H&M, unde sa aplici ce ai invatat la curs 🙂 ). Ce ziceti, ne vedem in aprilie?

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii despre acest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.