Color blocking: de la incepatoare la avansata (II)
Lectia 3: jumatate de curcubeu sau mai mult de 3 culori
Cand e vorba de a alatura mai mult de 2 culori sau imprimeuri intr-o tinuta, deja vorbim de „strategie”. Nepotrivit alese, prea multe culori ne fac sa aratam ca un clovn. Pe de alta parte, cand sunt combinate armonios rezultatul este spectaculos.
Nu conteaza cu care piesa vestimentara incepeti gandirea tinutei. Eu am ales sa pornesc de la fusta galben mustar si sa ii alatur un top violet. Le-am ales nu doar pentru ca sunt nuante complementare (vezi postul anterior), dar le-am selectat astfel incat sa aiba aceeasi intensitate si luminozitate. Nici una nu o domina pe cealalta, ambele au o luminozitate mai curand slaba. Asta ajuta ca accesoriile sa prinda mai mult contur, sa capete vizibilitate. Colierul portocaliu se asorteaza cu oranjul sandalelor, iar bratarile le combina pe toate.
Daca sunt eliminate bratarile si colierul, restul culorilor – din fusta, maieu, geanta si sandale – par lipsite de coeziune, artificiale. Accesoriile sunt cele care le „leaga”.
Lectia 4: degradeuri sau ton sur ton
O alta modalitate de a construi o tinuta armonioasa cromatic este sa gandesti tonal. Tonurile sunt „declinarile” de intensitate sau de luminozitate ale unei culori. Am inceput construirea tinutei tot de la fusta, colorata intr-un caramiziu profund, somptuos. Oranjul-piersica, luminos, al bluzei si maroul roscat al gentii completeaza gama de tonuri, iar bleul cenusiu, catifelat si sofisticat al sandalelor creeaza un contrast placut fata de auriul bijuteriilor.
Incredibil cat poate sa imi placa anul asta culoarea galben si culoarea turcoaz. Nici nu stiu de ce nu am mai multe piese in garderoba cu aceste culori…
E simplu sa gasesti pise colorate, sunt pline magazinele, dar e nevoie de inspiratie si putin curaj.
Merci ca ne oferi prima din ele, acum depinde de noi pentru pasul urmator. 🙂