O dupa-amiaza Supreme

Sunt aproape sigura ca m-am nascut „maximalista”, in nici un caz minimalista. In adancul sufletului, sunt un spirit eclectic. Mi-ar placea sa fiu inconjurata de colectii de cesti din portelan turcoaz si servete albe, monogramate, din dantela, de candelabre din sticla de Murano si oglinzi venetiene, de zeci de albume de moda si pahare cu picior aurit, de fotolii tapitate cu satin si bratele arcuite gratios, de canapele Chesterfield de culoarea ciocolatei sau draperii grele din catifea violet, de carpete din souk-ul din Marrakesh si statuete de bronz cumparate dintr-o piata de vechituri…

In realitate, spatiul apartamentului meu este departe de a fi traducerea opulentei si diversitatii din fanteziile mele. Ma bucur de ele, insa, atunci cand rasfoiesc o carte de design interior sau descopar o galerie de arta & design, ma joc uneori construind un moodboard pentru o camera imaginara sau un dressing de poveste, caut inspiratie pentru un outfit in imaginea unei incaperi sau in paragrafele unui roman.

O intamplare fericita m-a adus, in urma cu cateva saptamani, intr-un spatiu al frumosului. Inca este un secret pentru majoritatea bucurestenilor, dar este locul pentru cei in cautarea unei scurte lectii de istorie in designul interior de secol 20 (mai ales Art Deco si Mid Century), iar Mihai, gazda mea, mi-a tesut cele mai frumoase si detaliate vignete despre cei care semneaza piesele expuse.

Recunosc ca mi-a luat ceva timp sa absorb ceea ce am vazut in Supreme Gallery. Daca ar fi sa imi imaginez o versiune maximalista a minimalismului, asta ar fi. Supreme este o colectie eclectica si moderna, un studiu al contrastelor dintre masculin si feminin, intre luminos si intunecat, intre dramatic si excentric, intre modernism si inspiratie rococo. Am gasit aici ceea ce Dorothy Draper numea „latura teatrala a designului”, Renzo Mongiardino „spiritul colectionarului”, iar Peter Marino „luxul clasic in stil Couture”.

Ascunse sub o masa cu forma ondulata stau ascunse doua taburete Art Deco, cu pernele din catifea dungata si picioarele din otel, care par la locul lor in decorul unui film din anii ’20.

tinute Gucci, toamna 2011; taburete Art Deco la Supreme Gallery

Intr-un colt, o canapea chaise-longue alba asteapta o diva a anilor ’30, imbracata intr-o rochie de satin, sa se rujeze in paravanul Henderson din oglinzi geometrice, ca apoi sa se intinda lasciv pe pernele-i matlasate.

canapea chaise-longue la Supreme Gallery; rochie anii '30; rochie Donna Karan spring 2011

Opulentele fotoliile de catifea violet, cu picioare aurite, mi le imaginez in penumbra unui vechi apartament florentin, pregatite pentru a imbratisa oboseala cuiva de la sfarsit de zi, cand isi face timp sa citeasca paginile unei carti bune. Poate la lumina elegantelor lampi-gemene Pierre Cardin, alb-aurii. Iar intr-o dupa-amiaza luminoasa de duminica, ca cea de azi, o femeie se aseaza pe unul din scaunele tapitate cu matase bleu ale lui Carlo Rampazzi, ca sa citeasca o scrisoare de dragoste, in timp ce soarele joaca in imensa oglinda…

Pereche de scaune Carlo Rampazzi la Supreme Gallery; tablou Jan Vermeer, tinuta Anthropologie

Gasiti galeria Supreme in zona Dorobanti, pe strada Tudor Stefan nr. 7.

Inscrie-te la newsletterul nostru si vei fi prima care primeste idei de tinute si recomandari de shopping, afla despre concursurile cu premii si citeste articolele de pe Style Diary!

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

2 comentarii la acest post

  1. 1
    Nico says:

    Scaunele sunt superbe.

  2. 2
    Ella says:

    Foarte interesant. Bogatia de alta data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.