Arta layering-ului: in 8 pasi
Vine iarna?? Nu, iarna e deja aici (oarecum) – iar asta inseamna ca e timpul sa reevaluati tot ce stiati despre tinute calduroase si stylish. Daca, la fel ca majoritatea femeilor, nu suferiti vremea rece sau natura imprevizibila a urmatoarelor saptamani (burnita enervanta, vant rece, cer permanent innorat, chiciura, primele ninsori) si v-ati cam saturat si de cele mai simple combinatii de pulover+cardigan, cititi in continuare.
De acum incolo, nu mai e vorba de ce purtati, ci de cum faceti suprapunerile: layering-ul este acel silver lining, acel happy ending, acea solutie mareata pentru zile friguroase. Daca imi acordati putina atentie si faceti un minim exercitiu vestimentar, va invat, in doar 8 pasi simpli, cum sa stapaniti arta suprapunerilor autumnale si hibernale.
Pasul 1: „Keep it clean”, adica mizeaza pe simplitate, minimalism si modern
Aici intra in discutie doua argumente importante. Primul spune ca un joc reusit al suprapunerilor nu ar trebui sa va faca sa aratati ca un eschimos urban sau un urs in tendinte. O tinuta minimalista, cu o estetica curata inseamna tricotaje in culori uni neutre (negru, gri, bejuri, alb), linii moderne ale croielilor purtate, tinute necomplicate.
Al doilea se refera neaparat la nota moderna a pieselor vestimentare: layeringul nu se face cu piese clasice (cardiganuri pana in talie, pulovere banale cu decolteu en-coeur, rochii tricotate ca pentru pension, bolerouri de acu). Aveti nevoie de cardiganuri lungi, pulovere largi, fuste cu raiuri, rochii tubulare supradimensionate, fulare mari, ponchouri fara franjuri, chiar pantaloni tricotati.
Pasul 2: „Knit on knit”, adica mai multe piese tricotate suprapuse, dar doar tricotaje
Cand ceva functioneaza bine, functioneaza chiar de minune! Iar cum in perioada asta a anului purtam tricotaje in draci, cel putin sa o facem in cheie moderna si cool. E adevarat, knit on knit e o formula care se adreseaza celor mai indraznete dintre voi, dar este tendinta care a luat cu asalt strazile capitalelor modei: tinutele sunt relaxate si calduroase, texturile interesante, iar aspectul este luxos, premium. Pulovere si veste lungi sunt suprapuse peste pantaloni jogger sau evazati din casmir sau o rochie midi tricotata este completata de un fular supradimensionat. Usor ca 1, 2, 3…
Pasul 3: „Ton sur ton”, adica asortati piese vestimentare in tonuri apropiate
Vreti sa imitati tinutele fashionistelor? E suficient sa alaturati piese vestimentare in tonuri similare: griuri in luminozitati diferite, crem si bej camel, negru cu… negru. Spre exemplu, un mantou bej camel peste o fusta crem si un pulover de culoare caramelului, punctuate de accesorii in nuante de marouri calde.
Pasul 4: Camasa e salvarea voastra
Daca ar fi sa numesc o piesa vestimentara care poate fi purtata in absolut orice anotimp, aceasta e camasa. Cheia unui layering reusit este fluiditatea tinutei, cu alte cuvinte capacitatea de a adauga si a elimina elemente, fara efort. O camasa masculina este centrul unei tinute simple cand este purtata cu un pantalon tigareta, cu jeans boyfriend sau o fusta conica din piele, dar adauga si un element vizual interesant cand doar cativa centimetri sunt vizibili de sub un pulover larg. N-aveti cum da gres.
Pasul 5: Proportiile sunt esentiale
In acest sezon, dimensiunea conteaza si cu cat o piesa vestimentara e mai mare, cu atat mai bine. O rochie sau un pulover supradimensionate, purtate peste o fusta conica sau niste pantaloni largi cropped creaza o silueta tulburatoare, dar foarte moderna. Adaugati un mantou larg masculin sau o jacheta din piele, iar tinuta devine foarte calduroasa si pufoasa, ca un cocon protector.
Pasul 6: Nu uitati de esarfe, fulare si gulere
Ca vorbim de un mantou lung purtat intr-o dimineata friguroasa sau de un cardigan clasic intr-o dupa-amiaza innourata, o adaugire binevenita este cea data de un fular sau o esarfa dramatica. Daca bugetul va permite, investiti intr-un guler din blana, naturala sau artificiala. Daca preferati sa aveti optiuni multiple, cumparati-va un fular tricotat enorm si cateva esarfe mari patrate, in diferite imprimeuri (carouri ecosez, animal print, grafisme geometrice).
Pasul 7: „Reveal & Conceal”, adica acoperiti partial pentru a sublinia integral
Desi layering-ul, prin insasi natura lui, inseamna a purta mai multe piese una peste cealalta, una dintre lectii spune sa dezvaluiti ce purtati pe dedesubt. Cat sa acoperiti, cum sa dezvaluiti, cand sa atrageti atentia – totul e ca un joc de intrigi, in culise.
Incepeti cu o helanca simpla sau un pulover tricotat pe corp, peste care adaugati un sacou-vesta din stofa groasa, plus una din esarfele supradimensionate de la pasul 6, o pereche de pantaloni pana la glezna si niste botine inalte. de nota 10.
Pasul 8: Texturi, in loc de imprimeuri si culori
Cand incepeti sa va jucati cu straturile de haine, pastrati culorile la minimum si dati texturile la maximum. Ele sunt elementul care dau nota de complexitate, de tactil unei tinute aparent simple. Folositi piele langa tricotaje groase, catifea langa voal, casmir langa stofa tweed, blana langa dantela, satin langa mohair. Asta inseamna urban vs rustic, luxos vs simplist.
Inscrie-te la newsletterul nostru!
Primesti saptamanal mini-lectii de stil, tips& tricks pentru garderoba ta, idei de outfituri, direct in inbox!
Fotografii: pinterest.com
Comentarii despre acest post