Suprapunerile: in 2 timpi si 3 miscari

Cand explic unei cliente ce inseamna „layering” si cum construiesti o tinuta din suprapuneri evit, cat pot de mult, expresia „effortless dressing” – de altfel, imposibil de tradus in romana -, la fel cum evit diminutivele. Ma feresc si de a-i recomanda „piesa ideala”: ce inseamna, de fapt, ideal?

Am trait o perioada cu sentimentul ca layering-ul era o chestiune simpla, care nu necesita explicatii, formule, instructiuni. Apoi lucrurile s-au schimbat, hainele s-au schimbat, layering-ul a devenit o chestiune ce iti cerea o anume maiestrie stilistica. Spre exemplu, cum sa porti cu gratie o rochie-pulover peste o pereche de pantaloni, peste care suprapui un cardigan asimetric si o geaca din piele.

layering2
De cateva sezoane moda a virat din nou stanga-dreapta, iar layering-ul s-a simplificat. De aceasta data, secretul e la vedere: suprapunem doar piese subtiri sau cu texturi si grosimi medii, lasam deoparte tricotajele masive. De fapt, nu mai conteaza care strat (subtire sau gros) e primul. Un exemplu simplu si la indemana este purtarea unei rochii de vara, cu o helanca sau un pulover oarecare, fara sa uitam de dresurile groase (negre, de preferinta. Da, stiti ca as putea scrie nenumarate epistole de amor dresurilor negre, groase, mate, opace). In mod similar, adaugam un maieu cu dantela peste un pulover.

layering3

Pentru ca tot a venit vorba mai sus de helanci: ma bucur nespus ca au redevenit o piesa esentiala a garderobelor noastre de sezon rece. V-ati dat seama ca puteti purta un maieu subtire, satinat, rezervat in mod obisnuit serilor de vara, peste o helanca fina? Sau sub un pulover cu maneci scurte. Sau cu o camasa cu manecile suflecate. Sau pe sub o bluza boema, din voal. Posibilitati multiple…

layering

Suprapunerile de straturi subtiri ne vor tine de cald, fara sa atingem „punctul de fierbere” (cum se intampla cand ne imbracam in haine groase), plus ca este o invitatie deschisa la a explora, cu alti ochi, garderoba de vara, haine altfel prea fine sau prea vaporoase pentru a fi purtate acum.

In sfarsit, am mai descoperit o varianta simpatica: suprapunerile functioneaza si cu tinutele de party, casual sau smart casual. O helanca din lurex argintiu merge de minune pe sub o rochie din catifea, cu bretele fine sau pe sub o salopeta din vascoza, tot cu bretele.

layering4

Astea fiind spuse, am trecut mai jos 5 variante de suprapuneri, usor de pus in practica:

1. Un maieu fin, matasos, cu bordura din dantela, purtat pe sub un pulover fin lejer, cu decolteu in V sau la baza gatului.
2. Un top tricotat fin (tricou de corp), purtat pe sub un top fara maneci sau cu maneci scurte
3. Un top sau un body din dantela, cu maneci lungi, purtat pe sub o rochie fara maneci sau pe sub o alta bluza cu maneci trei-sferturi
4. O helanca subtire, colorata, purtata pe sub un kimono cu maneci largi
5. O rochie pulover purtata peste pantaloni tigareta sau slim.

Tag-uri : ,
Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii despre acest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.