Layering: lectia #2
Judecand dupa numarul de mesaje pe care mi le-ati trimis in urma primului articol despre layering, ii prevad acestuia o viata lunga si o popularitate cel putin egala cu a celui despre dresuri!
Lasand gluma la o parte si trecand la chestii practice, ideea e ca fiecare nou sezon rece da nastere unor noi idei de suprapuneri – sau asocieri – care ne permit sa insuflam o gura de aer proaspat tinutelor noastre, fara sa fie nevoie sa introducem piese must-have. E suficient sa facem distinctia intre cele pe care le putem purta cu versatilitate, fara teama ca se vor demoda rapid, si cele care fac nota frumoasa doar in garderobele fashionistelor.
Astea fiind spuse, aveti mai jos cateva astfel de idei de layering ce pleaca de la piese pe care, teoretic, le aveti deja pe un umeras, acasa.
Suprapunerea #1: layering cu bluza victoriana
Cu gulerul ei inalt, cu dantele si volane, si mansetele romantice si generoase, bluza victoriana e numa’ buna pentru un telescopaj stilistic. Acestea vor permite naturii ei pre-Belle Epoque, de secol XIX, sa se adapteze gusturilor moderne.
O vom asorta, asadar, cu un pulover de inspiratie rustica, cu reliefari, pentru ca textura groasa acestuia sa contrasteze cu delicatetea dantelei. Va arata la fel de bine cu un pulover tip hanorac, pe care il putem alege monocrom, cu broderii, aplicatii sau grafisme.
Sfatul meu: cu cat contrastul dintre stilul bluzei si cel al puloverului e mai mare, cu atat efectul va fi mai reusit.
Suprapunerea #2: layering cu centura lata
Pe cat de demodata li se pare unora centura lata, ca un corset, pe atat de interesanta i s-a parut Miucciei Prada: s-a amuzat folosind-o in iarna asta la multe dintre tinutele propuse in colectia ei recenta. Practic, a transformat centura-corset intr-un accesoriu care recontureaza jachetele si vestele oversized sau feminizeaza camasile masculine, in loc de a ramane simpla piesa coercitiva, incomoda. Ideea este de a le purta slab innodate, pentru a beneficia de conturare fara a ajunge in etapa de „sufocare”.
Fiind vorba de un accesoriu cu impact vizual, va recomand sa alegeti unul cat mai sobru si simplu, cum sunt „hamurile” Alexandrei Abraham. Daca nu va descurcati cu o centura din piele, cautati o centura lata dintr-un material textil semi-rigid (doc) sau din catifea cu intarituri si balene.
Purtati centura cu o camasa xxl si un cardigan sau vesta tricotata oversize sau peste un mantou din stofa.
Suprapunerea #3: layering cu rochie
Rochiile sezonului isi asuma un rol mai putin conventional, pentru ca se supun in egala masura unor dress code-uri noi, dar si influentelor anilor ’90. Rochiile iernii 2017 spera sa isi minimizeze nota de senzualitate, in favoarea unei aluri neo-pudice: contrabalanseaza un decolteu provocator cu o camasa inchisa pana la ultimul nasture, cu o helanca intelectuala sau cu un pulover fin la baza gatului, schimba romantismul unor volane in contact cu un jeans prespalat samd. Nu in ultimul rand, rochiile mini in stilul anilor ’60 s-au obisnuit sa fie asociate unui pantalon drept sau tigareta, pana la glezna.
In practica, mare atentie suprapunerilor rochie-pantaloni: talia acestora nu ar trebui sa se reliefeze prin materialul rochiei. Altfel, va recomand sa studiati cu atentie purtarea unei camasi pe sub o rochie ultra-decoltata; efectul e minunat. In sfarsit, tandemul rochie furou – helanca fina sau pulover subtire, pe corp, declinat in infinite nuante de lungimi, croieli si texturi, permite sa ne simtim comod, feminine si in tendinte.
Alte idei pe care le puteti incerca:
– pulover fin pe sub un top sau maieu din material rigid (piele, neopren)
– pulover mulat pe sub o camasa lejera, lasata descheiata, purtata cu o fusta creion sau un pantalon pe langa picior
-pulover sport cu fermoar pe sub un sacou clasic, ajustat in talie
– hanorac cu gluga pe sub un kimono
– top paietat cu guler inalt pe sub o geaca sau vesta matlasata
Comentarii despre acest post