Sezonul cand renuntam la ciorapi
Imi aduc aminte de o zi cumplit de calda in martie, cred ca era o luni, nu mai stiu sigur…
Cert e ca a luat toate femeile prin surprindere – sau cel putin pe mine si pe cele cu care m-am incrucisat social in acea zi, noi total nepregatite pentru o venire atat de brusca si prematura a verii. Presupun ca toate verificasem starea meteo si ne rezervasem ba un cardigan lejer si o esarfa, ba o bluza cu umerii decupati si espadrile colorate pentru acel inceput de saptamana. Doua lucruri paream sa nu fi luat in calcul: cat de mult ne suferise pielea de-a lungul unei ierni lungi si cat de albe ne erau picioarele.
Bun, acum nu spun ca toate femeile ar trebui sa renunte la dresuri si sa poarte fuste sau rochii din prima zi in care termometrul urca peste 15 grade. Din contra: fiecare e libera sa poarte pantaloni lungi negri sau jeansi pana in iulie, sa recurga zilnic la ciorapi fini sau grosi daca inca ii este racoare in aprilie si mai, ba chiar sa ramana „au naturel” daca asa ii dicteaza educatia sau filosofia de viata.
Stiu insa ca, desi nu vorbim de o tragedie, albul post-hibernal si deshidratarea pielii noastre (in special, pe picioare) constituie o mini-sursa de complexe pentru multe femei. Asa ca, in urma cu cateva saptamani am facut un mini-sondaj intre prietenele si cunostintele mele. Eram curioasa cum isi mentin sanatoasa si supla pielea uscata, ce produse folosesc, daca au aflat ceva despre miturile care inconjoara ingrijirea pielii uscate sau atopice.
„In fiecare an, in primele saptamani de vreme calda, am aceeasi problema de dimineata: fie trag pe mine un dres, cu un minut inainte de a iesi din casa, pentru ca mi se pare ca picioarele mele albe nu se „potrivesc” cu tinuta primavaratica, fie imbrac pantaloni in loc de fusta, din acelasi motiv”, mi-a raspuns rapid Monica.
„Folosesc cu religiozitate creme de fata si serumuri, dar nu stiu cum se face ca tot uit de cremele de corp, iar cand vine primavara am pielea foarte uscata, iubitul meu glumeste si imi spune ca am piele de crocodil”, mi-a scris Andra. „Iar apoi umplu dulapiorul din baie cu ulei solid de cocos, lotiuni hidratante, exfoliante, autobronzante, doar-doar recuperez in 3 saptamani ce am neglijat un sezon intreg. Partea proasta e ca am si piele sensibila, iar toate produsele folosite simultan mai mult o irita decat sa mi-o hraneasca…”
Tot in aceeasi perioada am primit spre testare, din partea Bioderma, un kit din gama ATODERM (un program special formulat pentru pielea uscata, foarte uscata si atopica),impreuna cu informatii despre campania lor educationala. Desi acest excelent brand frantuzesc de dermato-cosmetice imi era familiar, nu folosisem decat ocazional unele produse (apa micelara si sprayul pentru plaja cu SPF 50+). Asa ca m-am transformat, pentru o foarte scurta perioada, in beauty blogger si am folosit produsele ATODERM, la propriu, pe pielea mea.
Exercitiul meu de ingrijire (si pregatire a pielii pentru vremea calda, pentru ca eu asta aveam in vedere) a fost simplu si logic, in 2 pasi.
Pasul 1: Gelul de dus delicat Atoderm
Prefer si sunt obisnuita cu uleiurile de dus, tocmai pentru ca simt ca imi hidrateaza mai bine pielea si par mai „blande”. Ma asteptam ca dupa prima folosire sa am acea senzatie de „piele care tine”. Insa gelul de dus ATODERM a fost o surpriza placuta: l-am simtit emolient dar facea si suficienta spuma (desi este non-detergent), are un parfum insesizabil, iar dupa clatire pielea a ramas fina.
PS: am descoperit ulterior, citind eticheta, ca este hipoalergenic, nu contine parabeni, sapun si coloranti – un mare plus pentru cele cu piele sensibila, care cauta produse non-iritante. Poate fi folosit de intreaga familie (bebelusi, copii, adulti).
Pasul 2: Crema de corp parfumata Atoderm
Citisem la un moment dat ca beneficiile oricarui produs dermatocosmetic sau de infrumusetare este potentat atunci cand e folosit in tandem cu altele din aceeasi gama, complementare. La fel ca gelul de dus, este un produs cu formula hidratanta si hranitoare. Parfumul este foarte delicat (mi-a adus aminte de mirosul produselor pentru bebelusi), iar crema a fost rapid absorbita in piele. M-am bucurat ca nu a lasat niciun fel de pelicula pe piele, asa cum se intampla cu alte creme sau unturi pentru corp.
P.S: Bonus – sau mai bine spus, bonusuri: sentimentul de silky legs exista, iar autobronzantul folosit imediat dupa aplicarea cremei s-a intins uniform.
Separat, am inceput sa tin in geanta crema de maini Atoderm. Nu numai pentru ca ma spal des pe maini, dar si pentru ca #volan. Poate nu stiati, dar pielea mainilor ni se rideaza, usuca si imbatraneste mai rapid decat cea de fata sau de corp, unii spun ca mainile ne tradeaza varsta. Iar vara sunt mult mai expuse radiatiilor solare: daca majoritatea cremelor pentru fata, gat si corp includ FPS, nu acelasi lucru se intampla cu cremele de maini. Asadar, lectie invatata.
Pe final de articol, va invit sa vedeti mai jos o parte din campania BIODERMA si sa imi spuneti, in comentarii, cum va ingrijiti pielea uscata si cum o pregatiti pentru zilele in care purtati fuste, uitati de dresuri, iesiti la soare…
Suna minunat produsele Atoderm. Eu trebuie sa zic ca incerc sa mentin un ritm de hidratare a pielii de cel putin 2-3 zile pe saptamana, dar cand chiar nu mai am energie, folosesc un ulei de dus in loc de gelul clasic si efectul e wow!
Hah! Cu articolul acesta m-ai nimerit 🙂 Produsele Atoderm sunt nelipsite din baia mea, de cand au facut parte din kitul cu care mi-am tratat boala de piele. Chiar daca mai am o singura zona unde se manifesta boala, pielea mea tot are nevoie de dermatocosmetice si le prefer pe cele din gama Atoderm. Huge looooooove! <3
Eu folosesc doar creme cu uree pentru hidratare (ce-i drept am si probleme cu pielea din cauza stresului), iar pielea mea este deobicei destul de hidratata. Cu toate astea, nu renunt la ciorapi decat extrem de tarziu in vara :))