Manecile in toamna 2007

Ca deseori in ultimii 2 ani, manecile au evoluat de la un simplu element vestimentar la un detaliu care re-defineste intreaga haina.

Pentru iarna 2007, texturile sunt cele care transforma manecile, nu croiala – cum s-a intamplat in sezoanele trecute. Emilio Pucci si Maurizio Pecoraro sunt doua din exemplele care abuzeaza de materiale si texturi. Dantela, catifea, blana, piele, franjuri – indiferent de material, exista o maneca croita din el.

maneci.JPG

Alegandu-le intentionat in contrast puternic cu tesatura din care este croita restul hainei, designerii creeaza astfel o dimensiune interesanta pentru privire. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca hainei i se adauga o dimensiune tactila – cui nu i-ar placea sa-si simta bratul mangaiat de o manseta din angora ?

Voi ce parere aveti ? Avem in fata cea mai inventiva utilizare a texturilor sau vi se par, pur si simplu, niste maneci voluminoase si ridicole?

Fotografii: vogue.co.uk

Randul de sus: Nina Ricci, Pucci, Christopher Kane

Randul de jos: Missoni, Michael Kors, Maurizio Pecoraro

Irina Markovits

Sunt creator de imagine, consultant de stil, jurnalist de moda si personal shopper. In ADN-ul meu se amesteca rafturile de carti cu umerasele de haine: asta e motivul pentru care biroul imi e plin de carti, reviste, haine colorate si pantofi splendizi. Prin Style Diary si munca de stilist personal transmit femeilor doua principii in care cred: stilul - la fel ca mersul pe bicicleta sau pe tocuri - este o aptitudine care se invata, prin exercitiu, cu perseverenta si urmand cateva reguli logice si de bun-simt, iar a te sti frumoasa si cu stil nu au nimic de-a face cu tendintele, cifrele de pe cantar sau din buletin, cantitatea hainelor din dulap sau pretul. Mai cred in puterea de transformare a hainelor si, mai presus de orice, ca o femeie frumoasa este neaparat educata, inteligenta si cu un interior bogat.

Postari asemanatoare

Comentarii despre acest post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.