Eleganta hibernala: cum, ce si de ce
Sunt incantata maxim de iarna asta incetosata: diminetile sunt aburite ca niste fotografii romantice, serile au miros si feeling de nori pufosi, cladirile isi pierd contururile concrete si ma transpun in tablouri impresioniste, iar femeile nu se infofolesc sub pretextul ca „daca zapada nu e, nici iarna inca nu e”…
Dar stiu ca a ramas putina vreme pana cand vom fi coplesite de ninsori, iar eleganta noastra, asisderea, va ceda in fata frigului, nametilor si zloatei urbane. Asadar, ce putem face ca sa ramane faine, frumoase si feminine?
Alegem sofisticarea si confortul, in locul comoditatii
Incepem prin a purta esarfe de matase, frumos infasurate in jurul gatului, si fulare pufoase, din casmir sau angora. Le alegem grandioase, moi la atingere si in culori care sa ne deseneze bujori in obraji – rosii, roz, trandafirii – sau care sa ne sublinieze paloarea gotica – bleu, turcoaz, gri deschis.
Continuam prin a invata ceva folositor stilistic in iarna asta si cautam online tutoriale care ne invata cum sa legam esarfele, salurile si fularele: in 25 de feluri, in 8 variante sau in 15 moduri. Iar apoi le punem in practica: una pe zi, pentru restul anotimpului rece.
Imbracam fuste si rochii, pentru ca stim sa purtam ciorapii
Temperaturile inca nu sunt siberiene, ceea ce inseamna ca ne descurcam de minune cu o pereche de dresuri groase (colorate sau texturate) si cizme inalte. Daca suntem friguroase, moda ne ofera sosete trei-sferturi (din lana, din bumbac, din casmir), pe care indraznim sa le purtam peste carambul cizmei si chiar peste genunchi.
Pentru ca am decis sa fim elegante, renuntam la dresurile cu imprimeuri si le alegem pe cele texturate, cu reliefari interesante, a caror culoare se confunda sau se asorteaza cu cea a rochiei, fustei sau cizmelor.
Matasea este (si) pentru iarna
Vara este racoroasa, iarna este minunat de calduroasa. In iarna asta ne propunem sa purtam matase, ca forma sublima de suprapunere. Avem la dispozitie topuri si puloverase din bumbac de matase, lenjerie de corp termala (daca locuim intr-un chalet in varf de munte) sau, in ultima instanta, regasim bluzele si camisolele de matase ale garderobei de vara cu care stabilim sa joace rol de basics pe sub un cardigan, un sacou din catifea reiata sau jacheta din tweed.
Ca sa ne convingem, citim principiul intai al termodinamicii si intelegem ca frecarea straturilor de materiale si interactiunea dintre ele si straturile de aer dau nastere… caldurii.
Ne acoperim extremitatile, si nu numai
Purtam maneci lungi, dar nu ample: la rochii, pulovere, jachete.
Avem grija sa ne acoperim talia – cu pulovere, topuri sau geci suficient de lungi. Femei sofisticate fiind, stim ca vremea jeansilor cu talie joasa a apus cu ani in urma, la fel cea a gecilor si vestutelor care se opresc deasupra piercingului din buric. Ah, si am auzit de minunile numite body, modelatoare sau ba.
Investim in una, doua sau chiar trei perechi de manusi. Din piele. Pe care le purtam zilnic, le asortam cu geanta sau mantoul si le scoatem cu gratie, nu in graba. Pe cele tricotate le lasam pentru zilele cand facem oameni de zapada, bulgari sau sarituri si piruete pe patinoarul in aer liber. Daca vrem sa ducem eleganta si sofisticarea la extrem, investim intr-un manson din blana, pentru ca sa ne simtim ca o printesa rusoaica. Alta poveste, nu-i asa?
Ne acoperim si capul: cu o palarie, un basc, o bereta, un beanie, o cloche, o fedora, o caciulita din blana…
Sursa fotografii: pinterest.com
Inscrie-te la newsletterul nostru si vei fi prima care primeste idei de tinute si recomandari de shopping, afla despre concursurile cu premii si citeste articolele de pe Style Diary!
E foarte binevenit postul asta, pentru ca, desi iubesc iarna, mi a fost mereu greu sa nu ma imbrac ca un copil de 12 ani. Si asta pentru ca refuz sa deger in favoarea unui outfit elegant. Desi stiu ca exista o cale de mijloc, nu reusisem sa o gasesc. O singura intrebare am : ce propui in locul gecii de fas tip pufoaica?
Multumesc frumos si pentru raspunsul de la postarea anterioara.
P.S. : sunt la cursul de styling pe care il predai si astept nerabdare sa ne reintalnim luni.
iubesc tare mult esarfele, am o groaza si le folosesc!
thank youuuuuuuuuuuuuuuuuuuu so so much. o sa trec la exersat legat de esarfe si fularuri. practice practice practice! 😀 tot abia astept sa vina primavara, dar sper sa trec gratios si cu eleganta peste aceasta iarna blanda so far
Cum sa nu fii eleganta si sofisticata cu asa sfaturi? Multumesc, Irina! La multi ani!….ptr ca nu ne-am auzit anul acesta…
Buna. Imi place foarte mult cum scrii. E prima oara cand imi fac curaj sa-ti scriu o intrebare.
Am o mare dilema. Am 2 pulovere de lana cu 15% casmir, in culori neutre, care imi plac foarte mult. Dar le-am spalat la masina de spalat la programul special de lana si cu toate astea, au intrat la apa, nu sunt extrem de scurte.
Intrebarea este : pot sa le mai port? Si daca da cum?, cu ce? Si trebuie sa ma apuc sa le spal de mana, macar de acum incolo?(ar fi bine sa stiu pe viitor)
Merci
Buna Daniela, sa stii ca procesul de „ïntrare la apa” a puloverelor de lana (sau cu lana in compozitie) nu este ireversibil, este suficient sa speli de mana puloverul in apa calduta/ calaie, apoi il storci usor prin presare si il pui la uscat pe o suprafata plana (nu pe sfoara), pe un prosop care sa absoarba apa fara sa deformeze tricotajul – iar cat e inca ud sau umed, sa il intinzi putin. Isi revine la dimensiunea initiala. Cat despre spalatul general, iti recomand sa verifici de fiecare data eticheta, acolo chiar scrie daca il poti spala la masina, la curatatorie chimica sau de mana, temperatura etc. In sfarsit, cat despre purtatul puloverelor care au intrat la apa… hmm, depinde cat de mult au intrat la apa, care este linia lor… Daca este vorba de un pulover drept, cred ca il poti purta peste un tricou sau o camasa mai lunga, sau peste o rochie…
Eu spal absolut toate puloverele (fie ca sunt casmir, sau cu procent de casmir sau lana) la programul manual al masinii de spalat si le intind pe suprafete orizontale. Este mult mai safe si previnde diverse deformari ce se produc in timp din cauza spalatului si uscatului. Am avut surprize de genul acesta anterior, plus niste maneci devenite oversized asa ca prefer sa ma feresc de acest gen de incidente. Better safe than sorry 😛
Un post foarte frumos !! Iar solutiile propuse pot fi adoptate si de o persoana mereu grabita :))
Un an frumos !!!
Buna Irina,
E pentru prima data cand iti scriu,citesc de ceva vreme postarile tale si acum vad lucrurile mult mai clar,imi place cum scrii iar sfaturile tale sunt de mare ajutor.As vrea sa te intreb ce parere ai despre ugg-uri? Se pot purta si la 29 de ani?
Foarte util articolul!
Intotdeauna apreciez la articolele tale cat de naturale sunt de fapt sugestiiile si ideile pe care ni le prezinti. Faci sa para totul de usor de pus in aplicare!
Multumesc pentru site, imbina moda, practicul si ineditul foarte frumos. Mi ain schimbat perspectivele cu privire la multe lucruri mai ales ca nu pot asista la workshopuri deoarece nu locuiesc in Bucuresti. Am nevoie de un sfat…sunt reduceri si trebuie sa mi reinnoiesc lenjeria, am pus ochii pe un set intimisimi de matase…nu stiu ce sa aleg, matase neagra sau albastru inchis. Sunt roscata cu pistrui si ten alb, rece, imi sta mai bine albastrul dar mi-e teama ca se va vedea cu bluzele trasparente. tu ce parare ai?
Monica, depinde care este efectul pe care il cauti. Negrul, pe o piele foarte alba, este dramatic; albastrul este mai rafinat…:)
Mi am cumparat albastru inchis, ne ai sfatuit odata sa alegem albastrul inchis in favoarea negrului, pare ceva evident dar prea putine ne am gandit la asta. Multumesc pentru raspuns. De cand te citesc sunt mai moderata in perioada reducerilor, fac liste, si profit mai mult de hainele din dulap. Imi cumpar hainele numai in perioada reducerile sau din outleturi daca gasesc, desi nu cheltui mult, eram prea haotica