Workshop nou!
Detox de garderobă, în prag de primăvară
Când: sâmbătă, 26 martie 2022,
între 11:00 – 14:00
Unde: online, pe Zoom
Contribuţie: 149 lei
Rezervarea locului se face cu un simplu mesaj la inscrieri@imagematters.ro
In stil traditional, perioada aceasta ne invita sa facem „curatenia de primavara”, adica sa dam deoparte straiele de iarna ale unei case si sa o pregatim pentru noul anotimp. Plapumile, pledurile si asternuturile erau scuturate, impaturite si presarate cu flori de lavanda si frunze de menta, geamurile si perdelele erau spalate, la fel si hainele inainte de a fi puse la pastrat pentru o jumatate de an. Sertarele pregatite cu hartie noua, praful era sters in toata casa. Toata casa era aerisita, primenita, improspatata.
Ceva similar putem face si noi acum, pregatindu-ne din timp dulapurile si garderobele pentru primavara. Intr-o saptamana jumatate, maxim 2, ne vom trezi intr-o dimineata insorita si ne vom da seama ca paltonul negru e prea sumbru, puloverul gros ne incomodeaza si ne e dor sa ne fataim de colo-colo intr-o rochie colorata.
Asadar, acum e momentul cel mai bun pentru o triere sanatoasa a intregii garderobe: atat a hainelor avute in dulap in ultimele 5-6 luni, cat si a celor pe care urmeaza sa le purtati din martie-aprilie pana… pe la jumatatea lui octombrie!
De aici si invitatia mea la acest nou workshop:
Detox de garderoba, in care va explic pas cu pas procesul pe care il aplic si eu cand lucrez cu garderobele clientelor mele
… de la triere, selectie, evaluare, inventariere, ordonare, re-organizarea continutului dulapului
… pana la redescoperirea de piese valoroase pentru propria garderoba, actualizarea si multiplicarea tinutelor, regasirea inspiratiei stilistice pentru noul sezon
In cele 3 ore de workshop, va voi trece prin:
Care sunt diferentele dintre trierea si actualizarea de garderoba + diferentele dintre „garderoba” si „dulap”
Trierea (sau detoxul) de garderoba: procesul serios, pas cu pas, exact cum il fac si eu cand lucrez 1:1 cu garderoba unei cliente.
Cum imparti hainele pe categorii, ce intrebari iti pui, ce decizii poti lua.
Ce ramane, ce merita modificat, ce merge la reciclat sau donat, caror piese le dai o a doua sansa.
Evaluarea hainelor pe care nu le porti: de ce, de ce, de ce
De ce nu le imbraci? De ce le-ai cumparat, de ce tii la ele, de ce nu reusesti sa le incluzi macar intr-o tinuta?
Ce faci cu aceste haine, o data intelese?
Ce emotii ascund hainele nepurtate si tinute inutil in dulap?
Te voi invata cum identifici piesele care te tin legata de trecut, hainele care sunt incarcate de emotii negative, tinutele care dau voce Criticului tau Interior – si ce poti face cu aceasta categorie vestimentara!
Care sunt celelalte criterii, dincolo de croiala, care pot face ca o haina sa iti fie nepotrivita: culori, proportii, incongruenta cu stilul tau de viata, cu personalitatea si cu gustul (stilul) tau. Ce faci cu ele: renunti la ele sau le mai dai inca o sansa?
Ce faci dupa detoxul de garderoba
De la haos la calm. Ordonarea si re-organizarea dulapului: idei de aranjare eficientizata pentru a-ti construi rapid tinute, a identifica usor piesele necesare si a trai un moment de incantare vizuala cand deschizi usile dulapului
Styling si re-styling de tinute: idei practice pentru a repune in circulatie/ purtare hainele care stateau nepurtate
Shop your wardrobe: exercitii usoare si practice de stilism prin care iti redescoperi garderoba si ajungi sa porti 99% dintre piesele pe care le ai (in locul mediei de 20-30%)
Cum iti dai seama ce iti lipseste si ce ai nevoie, cu adevarat
Planificarea garderobei si lista de shopping responsabila: ce merita sa pui pe lista, cum o prioritizezi, ce fel de buget ii aloci
Ce faci cu hainele scoase din dulap
Solutii si locatii pentru: unde poti dona, re-vinde, recicla si face upcycling + cel mai bun atelier de retusuri de croitorie din Bucuresti
Asa ca hai sambata, la final de martie, cand sigur nu va mai ninge, ca sa demaram impreuna acest proces, atat de eliberator si valoros: dulapul tau va fi mai aerisit si ordonat, crearea de tinute mai creativa, imbracarea mai usoara, iar tu mai calma, mai expresiva, mai „tu”.
Iti poti rezerva locul cu un mesaj la inscrieri@imagematters.ro.
Workshopul are loc online sambata, 26 martie, cu incepere de la ora 11:00 (ora Romaniei) si dureaza 3 ore. Va fi inregistrat si trimis participantelor, si va fi disponibil ulterior, la cerere. Contributie: 149 lei/ persoana.