London shopping (IV)
Partea a patra, si ultima, pentru ca altfel va plictisesc.
Ziua 2, seara: dupa vizita la V&A si turul prin magazine, seara tarziu am iesit din nou in oras. De data asta, la Waterstone’s, una din cele mai bune librarii britanice. Cea de langa Picadilly Circus era deschisa pana pe la 11 noaptea si era si la o distanta de 20 de minute de hotel, asa ca… Un sfert de etaj dedicat modei, fotografiei, designului, what a treat! Am ocupat o canapea intreaga cu cartile alese. Totusi trebuia sa ma decid – le-as fi luat pe toate, dar cum dumnezeu le-as fi carat in bagaje? Dupa o triere la sange, iata cu ce am plecat:
- Stylist, the Interpreters of Fashion
- Style 101: what every stylish woman should know
- Visionaries: interviews with fashion designers de Susannah Frankel
- The Beautiful Fall de Alicia Drake
- A dedicated follower of fashion, de Holly Brumbach
Ce am lasat acolo: albumul Lanvin (era cu vreo 12 pounds mai scump decat pe amazon.co.uk si cantareste vreo 7 kg) si Dior: 60 years of style (tot din motiv de greutate).
Ziua 3: inca o zi de shopping, iarasi pe Oxford Street. De data asta, cu o lista. Cosmetice in John Lewis si/ sau Space NK, haine la Topshop si Warehouse, pantofi la Faith si Russell & Bromley. Din pacate, nu am reusit sa bifez tot ce aveam pe lista. In afara de faptul ca magazinele erau aglomerate, nu am reusit sa gasesc tot ceea ce imi doream (de pilda, o mantou cu maneca 3/4 si guler mandarin). Vizita la Topshop a fost interesanta, printre altele pentru ca am pipait colectia Kate Moss – frumusica, multe rochii cu paiete si margele, inspirate de moda anilor ’20 (flapper dresses: drepte cu talia cazuta, decolteu in U, fara maneci, brodate) dar cam scumpa. (Cineva chiar spunea intr-un Vogue de acum vreo 2 ani: mai demult – adica in urma cu cativa ani – Topshop era pe acelasi nivel cu H&M, haine trendy pe care le cumparai pentru un sezon si apoi le aruncai fara regrete. Ei bine, acum colaborarile cu „vedete” i-au determinat sa-si creasca preturile, nejustificat, spun cei mai multi, mai ales in conditiile in care o rochie Kate Moss – sa ne intelegem, nu EA le-a creat, ci modelul este asemanator cu ceva purtat de ea, dar Kate a fost folosita ca endorsement si a fost folosita pe post de consultant, adica sa sugereze sau se aleaga culorile, imprimeurile etc – costa 150-170 lire sterline.)
Am probat mai multe rochii si fuste si asa am observat ca, spre deosebire de altii, tiparele de la Toshop sunt mai mici (in mod normal intru fara probleme intr-un 12, iar aici cu greu intram intr-un 14). Totusi, am plecat cu 3 lucruri: o rochie roz ciclam, un pulover mov deschis cu maneca scurta fronsata si o vesta gri cu guler inalt. Ultima geniala pentru la primavara, peste un top cu maneca lunga, cu jeansi si botine. Iar rochia arata splendid asortata cu jacheta/ rochie/ pulover verde de la H&M, care are o croiala asemanatoare.
Dupa Topshop, am mers direct la John Lewis pentru ca stiam ca tot parterul este dedicat cosmeticelor. Nu stiu cum sunteti voi, dar pe mine, cand e vorba de cosmetice, varietatea atat de mare ma incurca. Cum alegi intre 2 creme care au aproximativ aceleasi functii, sa spunem hidratanta, cu spf 15 si care corecteaza primele semne de imbatranire ale tenului? In functie de pret, de marca, de notorietate? Cum alegi intre doua rujuri in culori aproape identice? Daca ma gandesc bine, probabil ca exact indecizia mea legata de cosmetice m-a adus la recordul de a detine 35 de rujuri 🙁
Eu m-am pierdut la balsamurile de buze: cele de la Benefit au denumiri haioase, cele de la Bobbi Brown sunt extraordinare dar parca nu merita 30 euro, am auzit de Burt’s Bees Wax dar mai contin si altceva in afara de lanolina? Ok, pana la urma am luat unul de la Philosophy pentru ca are si rol de primer (pregateste si uniformizeaza buzele inaintea aplicarii rujului; 2 iepuri dintr-o lovitura). Mai departe… ma tentau niste creme de corp de la Cowshed si de la Liz Earle, dar mi-am adus aminte ca mi-am cumparat acum 2 luni 4 sticle de la Fenjal, nu mai am loc in baie, let’s stay focused…
A fost ceva mai usor cu face primerul, stiam ca vreau neaparat de la Laura Mercier sau de la Smashbox. Vanzatoarea de la Smashbox nu a reusit sa ma convinga, in mod curios nu a stiut sa imi spuna de ce primerele lor Photo Finish au culori diferite (eu stiam), asa ca am cumparat un primer hidratant de la Laura Mercier. Il folosesc in fiecare zi inainte de a ma machia, este nemaipomenit – foarte hidratant dar se absoarbe repede, imi uniformizeaza tenul si il face foarte satinat, iar machiajul dureaza foarte foarte mult timp.
Am trecut cu ochii inchisi pe langa standurile Givenchy, Clinique etc pentru ca stiam ca altfel as fi cumparat ceva de-acolo. Ultima oprire: Eve Lom, de unde am cumparat 2 produse – un cleanser (am aflat apoi ca Trinny si Susannah sunt fane, woo hoo!) si o masca. Scumpe de mi s-a taiat respiratia dar pot spune cu mana pe inima ca cleanserul – nu e demachiant, ci un tratament zilnic de curatare in profunzime a tenului, cu tot felul de uleiuri aromatice combinate cu un exfoliant extrem de fin – este cel mai bun pe care l-am folosit vreodata. Dupa o saptamana de folosire mi-a disparut unicul cos de fata, simt ca tenul e mai catifelat iar dimineata, dupa ce ma spal pe fata, nu il simt uscat, intins.
In fotografie vedeti, incepand din stanga sus: Eve Lom Cleanser, Eve Lom masque, LAB Series Anti Blemish gel, Philosophy Big Mouth lip primer, Bobbi Brown Nude pallete, Laura Mercier hydrating face primer.
Ziua 4: inainte de a pleca la aeroport, m-am oprit intr-un Marks & Spencer. Cine a vizitat un M&S, stie cat este de diferit de cele din Romania. Buyerii de aici au senzatia ca doar femeile in prag de pensie intra intr-un Marks, si rateaza astfel o bucata mare din piata – pentru ca, evident, ei aleg numai haine pe care le-ar cumpara o femeie matura, peste 45 de ani. Evident, nici in Marea Britanie M&S nu este la fel de trendy ca un Zara si nici la fel de ieftin ca un H&M, dar gasesti lucruri bune si mult mai dragute ca aici, nu doar fuste negre pana in pamant si pulovere diforme. Am plecat de acolo cu o haina de seara cu maneci trei-sferturi, dintr-un fel de brocart galben mustar/ auriu.
Ultima parte a cumparaturilor, pe aeroport. De la French Connection mi-am luat o fusta neagra lalea/ gogosar, cu buzunare; din WH Smith mi-am luat ultima carte a lui Jeremy Clarkson (da, citesc si alte lucruri in afara de moda, iar Clarkson e unul din preferatii mei); din Boots niste picaturi pentru lentile de contact… Sunt sigura ca am omis cate ceva dar deja nu mai e relevant. Important este ca am reusit sa vad si sa cumpar aproape tot ceea ce imi propusesem. Excursia urmatoare: la inceputul lui februarie, cand vreau neaparat ceva de la Agent Provocateur.
buna ,poti sa-mi dai si mie un sfat,ce primer sa-mi cump,ca si tine am auzit numai de bine despre cele 2,laura mercier si smashbox,pe care ma sfat sa-l iau?
Nu am incercat toate variantele, eu mi-am luat Laura Mercier pentru ca este foarte hidratant, translucid si cu o usoara tenta de sidefiu luminos. Nu am cumparat Smashbox pentru ca vanzatoarea nu a reusit sa imi explice diferenta dintre variantele lor si nu mi s-a parut la fel de hidratant. Daca ai cum, cere-le intai cate o mostra, sa le simti pe piele. Mai incearca si primerele de la Clarins, Bobby Brown, MAC si Make Up Forever. Guerlain face un primer bun pentru pleoape, se numeste Divinora Base Protectrice pour les paupieres.